вівторок

Щоб у серці жила Батьківщина

Стало доброю традицією в останній тиждень вересня відзначати роковини з дня народження видатного українського педагога, мислителя, гуманіста, письменника – В.О.Сухомлинського.

Педагоги Новоосотської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» знаходяться у постійному пошуку, дослідженні  та нетрадиційному використанні  ідей  Великого педагога.

         І цей навчальний рік не став виключенням. З метою розширення знань здобувачів освіти про життя і творчість В.О.Сухомлинського, вдосконалення вміння дітей здійснювати пошук потрібного твору у бібліотечному фонді чи через інтернет-ресурси, співвідносити події в оповіданнях з подіями в реальному житті, розуміння актуальності проблеми, прагнення дослідити її, робити висновки; розвитку критичного мислення, уявлення дітей про те, що доля кожної людини пов’язана з  долею Батьківщини, що людина відповідає за все, що відбувається на Землі,  виховання ціннісного ставлення Батьківщини, з 26.09. по 30.09.2022 р. був проведений  Тиждень пам’яті Сухомлинського.

«Жива» газета «Щоб у серці жила Батьківщина» (вчитель Загинайко О.А.) через твори В.О.Сухомлинського  «Стеблинка з рідної землі», «Березовий соловейко», «Три берези над могилою» перенесла молодших школярів  у часи Великої Вітчизняної війни та поєднала з страшними подіями сьогодення.

Присутні мали змогу переглянути світлини– свідчення військових злочинів рашистів над українцями , вшанували пам’ять загиблих Хвилиною мовчання, та долучитися до музичного челенжа  «Ой у лузі червона калина» і внесли частинку свого серця, частинку свого духу  і волі  до спільної Перемоги!

     Завершилась  «жива» газета словами В. Сухомлинського:  «Людина  народжується  на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний. І нехай слід цей буде сповнений добра».









Немає коментарів:

Дописати коментар

День вишиванки

Вишиванка для мене - це гордість за красу моєї країни ! Розквітла вишиванка кольорами, Орнаментами душу зігріва. У цій сорочці все – і погл...